Ingatlanjog

Az ingatlanjog a lakó- és nem lakó ingatlanokra – lakás, ház, garázs, telek, stb. – vonatkozó jogszabályokat és jogi eljárásokat öleli fel. Az ingatlanjoggal kapcsolatban vállalom különösen ingatlan tulajdon átruházását, adásvételi, ajándékozási szerződések szerkesztését, lakó és üzleti ingatlanok bérbeadásának lebonyolítását, bérleti szerződések elkészítését, birtokviták rendezését, az ingatlan jogi úton történő kiürítését, valamint ingatlanokat érintő általános jogi tanácsadást.

Amennyiben az ingatlan tulajdon átruházás nem adásvétel keretében történik, első körben esetén meg kell határozni megfelelő jogcímet – például családon belüli ügyletek esetén adózási és öröklési szempontok miatt nem minden esetben célszerű ajándékozni az ingatlant. A megfelelő jogcím meghatározása után a szerződéses konstrukció kerül kidolgozásra, melyet esettől függően a szerződés aláírása és/vagy az előfeltételek – terhek törlése, hatósági engedélyek, elővásárlási nyilatkozatok beszerzése, banki követelmények beépítése – teljesítése követ.

Bérlet esetében is ajánlott egy ügyvéd által írt szerződéssel, illetve közjegyzői nyilatkozattal szerződni annak érdekében, hogy ne legyenek problémák a felmondással, a kiköltöztetéssel és az esetlegesen elmaradt bérleti díj vagy meg nem fizetett rezsiköltségek behajtásával. Az ingyenes szerződésminták addig szoktak jól működni, amíg nincsen vita a felek között, ha bérlő nem akar fizetni vagy kiköltözni, akkor gyorsan ki szokott derülni, hogy az ingyenes minták minősége az értük fizetett árral áll egyenes arányban. Kifizetődőbb előre gondolkodni.

Kérjen ingyenes konzultációt

A cookie-k segítenek a jobb minőségű szolgáltatás nyújtásban. A honlap használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk.